Vrijwilligers

Wat is de kindervakantieweek?

Ieder jaar organiseert KVW Nuenen de kindervakantieweek voor kinderen uit Nuenen en omstreken. De kindervakantieweek valt ieder jaar in de een-na-laatste of laatste week van de zomervakantie. Elk jaar hebben we een nieuw thema waar de week omheen wordt vormgegeven. Het thema is de rode draad en alle activiteiten worden daar zoveel mogelijk aan gekoppeld.
We starten elke dag met een kort toneelstukje binnen het thema, zodat de kinderen het verhaal leren kennen. De kinderen werken tijdens de week aan een bepaald doel vanuit het verhaal. Het thema bevat vaak een probleem dat de kinderen mee kunnen helpen oplossen door het doen van spelletjes en het verdienen van punten. We hebben zowel grote groepsspelen, zoals levend stratego of een vossenjacht in het dorp, als kleinere spellen zoals waterspelletjes en spelletjes met attributen op de honkbalvelden van de Lissevoort. Op vrijdag gaan we vaak een dagje weg of organiseren we een feestmiddag.

Wanneer wordt je vrijwilliger?

  • Lijkt het je leuk om samen met iemand anders een groepje te begeleiden met kinderen tussen de vier en de twaalf jaar oud?
  • Lijkt het je leuk om spelletjes en activiteiten mee op te zetten en te begeleiden?
  • Lijkt het je leuk om de organisatie van de KVW te ondersteunen bij het halen van boodschappen, het maken van decor, etc.?
  • Heb je nog een maatschappelijke stage nodig voor school?

Schrijf je dan hier in voor de kindervakantieweek!

Vrijwilligersavond

Twee keer per jaar organiseren wij voor onze vrijwilligers ook nog een vrijwilligersavond. Zo kunnen we al onze vrijwilligers weer even zien, ondernemen we een leuke activiteit en hopen we natuurlijk iedereen te activeren om zich weer in te schrijven voor de aankomende kindervakantieweek!

Houd het nieuws op de site, je e-mail en de facebook van KVW Nuenen in de gaten en dan krijgen jullie van ons een uitnodiging tegen die tijd! Schrijf je op tijd in voor deze avond, zodat we rekening kunnen houden met het aantal vrijwilligers dat die avond aanwezig is.