Vrijwilligers

Wat is de kindervakantieweek?

Ieder jaar organiseert KVW Nuenen de kindervakantieweek voor kinderen uit Nuenen en omstreken. De kindervakantieweek valt ieder jaar in de een-na-laatste of laatste week van de zomervakantie. Elk jaar hebben we een nieuw thema waar de week omheen wordt vormgegeven. Het thema is de rode draad en alle activiteiten worden daar zoveel mogelijk aan gekoppeld.
We starten elke dag met een kort toneelstukje binnen het thema, zodat de kinderen het verhaal leren kennen. De kinderen werken tijdens de week aan een bepaald doel vanuit het verhaal. Het thema bevat vaak een probleem dat de kinderen mee kunnen helpen oplossen door het doen van spelletjes en het verdienen van punten. We hebben zowel grote groepsspelen, zoals levend stratego of een vossenjacht in het dorp, als kleinere spellen zoals waterspelletjes en spelletjes met attributen op de honkbalvelden van de Lissevoort. Op vrijdag gaan we vaak een dagje weg of organiseren we een feestmiddag.

Wanneer wordt je vrijwilliger?

 • Lijkt het je leuk om samen met iemand anders een groepje te begeleiden met kinderen tussen de vier en de twaalf jaar oud?
 • Lijkt het je leuk om spelletjes en activiteiten mee op te zetten en te begeleiden?
 • Lijkt het je leuk om de organisatie van de KVW te ondersteunen bij het halen van boodschappen, het maken van decor, etc.?
 • Heb je nog een maatschappelijke stage nodig voor school?

Schrijf je dan hier in voor de kindervakantieweek!

Algemene voorwaarden?

 • Wij verwachten van jullie als vrijwilligers dat je elke ochtend om 09:00 aanwezig bent. Om 10:00 komen de kinderen en van te voren moeten er materialen worden klaargezet en houden we een algemeen praatje over hoe die dag zal verlopen. De kinderen gaan om 16:00 naar huis en op dat moment gaan we met zijn allen opruimen en evalueren. Als de evaluatie klaar is ben je vrij om naar huis te gaan of om nog even een drankje te doen en gezellig te kletsen.
 • Wij verwachten van jullie als vrijwilligers dat jullie je houden aan de voorwaarden en regels die gelden tijdens deze week. Mocht je je hier niet aan houden dan kan je een waarschuwing krijgen van je cluster leiding. Als er daarna nog niks is veranderd aan hetgeen waar je op aan bent gesproken volgt er een gesprek met de gehele organisatie. Als er dan uiteindelijk nog niks veranderd is, waar we natuurlijk niet vanuit gaan, kan de consequentie volgen dat je de kindervakantieweek moet verlaten. Wij gaan er vanuit dat dit niet gebeurd.
 • Tijdens de kindervakantieweek kan je wel eens vies worden. Zorg daarom voor makkelijk zittende kleding die vies mag worden. Trek geen kostbare kleding aan, hiervoor ben je zelf verantwoordelijk. Laat kostbare spullen, zoals telefoons of ipods, ook zoveel mogelijk thuis.
 • Zowel het bestuur als de organisatie van de Stichting KVW Nuenen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal en/of beschadigingen van persoonlijke eigendommen.
 • Wij verwachten dat we met zijn allen het terrein netjes houden, gooi je rommel dus in de daarvoor bestemde prullenbakken.
 • Wij verwachten dat je bij je taak en/of groepje blijft en niet samen met je vrienden ergens gaat hangen. Je bent er deze week voor de kinderen en na 4 uur is er tijd om gezellig samen te kletsen.
 • Durf elkaar aan te spreken als je ziet dat er iets gebeurd wat niet de bedoeling is en luister dan ook naar elkaar.
 • Tijdens het programma willen we niet dat vrijwilligers het terrein verlaten om bijv. even naar de winkel te fietsen voor lunch.
 • We verwachten dat iedereen respect heeft voor elkaar, voor de kinderen en voor ons. We maken geen ruzie, gaan niet pesten en niet schelden.
 • Let op je taalgebruik waar de kinderen bij zijn, dus niet schelden, maar ook geen privé verhalen vertellen. Ook dat kan allemaal na 4 uur.
 • Roken:
  • Er wordt alleen gerookt tijdens de lunchpauze en dit geldt voor iedereen.
  • Je overlegt met je mede groepsleiding, want er blijft altijd één van jullie beiden bij het
   groepje.
  • Er wordt alleen gerookt buiten het terrein, dus buiten de heg bij de uitgang van de Lissevoort, uit het zicht van de kinderen.
  • Je zegt niet dat je gaat roken waar de kinderen bij zijn, zeg dan bijv. dat je even gaat bellen of even iets moet halen.
 • Wij verwachten dat jullie je inzetten voor de kinderen, dat je enthousiast bent en blijft en dat je het natuurlijk zelf ook naar je zin hebt! Aan het eind van de week willen we jullie graag bedanken door middel van een bedankavond, omdat we het zonder jullie allemaal niet mogelijk zouden kunnen maken!

Vrijwilligersavond

Halverwege het jaar, meestal in het laatste weekend van maart, organiseren wij voor onze vrijwilligers ook nog een vrijwilligersavond. Zo kunnen we al onze vrijwilligers weer even zien, ondernemen we een leuke activiteit en hopen we natuurlijk iedereen te activeren om zich weer in te schrijven voor de aankomende kindervakantieweek!

Houd het nieuws op de site, je e-mail en de facebook van KVW Nuenen in de gaten en dan krijgen jullie van ons een uitnodiging tegen die tijd! Schrijf je op tijd in voor deze avond, zodat we rekening kunnen houden met het aantal vrijwilligers dat die avond aanwezig is.