Ouders & kinderen

Wat is de kindervakantieweek?

Ieder jaar organiseert KVW Nuenen de kindervakantieweek voor kinderen uit Nuenen en omstreken. De kindervakantieweek valt ieder jaar in de een-na-laatste of laatste week van de zomervakantie. Elk jaar hebben we een nieuw thema waar de week omheen wordt vormgegeven. Het thema is de rode draad en alle activiteiten worden daar zoveel mogelijk aan gekoppeld.
We starten elke dag met een kort toneelstukje binnen het thema, zodat de kinderen het verhaal leren kennen. De kinderen werken tijdens de week aan een bepaald doel vanuit het verhaal. Afgelopen jaar moesten de kinderen bijvoorbeeld als geheim agent meehelpen bij Missie 473, omdat de baas van het geheim agent team was ontvoerd. Het thema bevat dus vaak een probleem dat de kinderen mee kunnen helpen oplossen door het doen van spelletjes en het verdienen van punten. We hebben zowel grote groepsspellen, zoals levend stratego of een vossenjacht in het dorp, als kleinere spellen zoals waterspelletjes en spelletjes met attributen op de honkbalvelden van de Lissevoort. Op vrijdag gaan we vaak een dagje weg of organiseren we een feestmiddag.

De kosten voor de kindervakantieweek  bedragen 40 euro per kind. Voor gezinnen voor wie dit bedrag te hoog is kan er contact worden gelegd met Stichting Leergeld.

Voor wie is de kindervakantieweek?

Alle basisschoolkinderen uit Nuenen en omstreken kunnen meedoen aan de kindervakantieweek. Kinderen die aangemeld worden via Stichting Leergeld hebben voorrang op een plekje voor de kindervakantieweek. 

De groepjes

De groepjes tijdens de kindervakantieweek zijn ingedeeld op basis van de leeftijd van de kinderen. Ieder kind krijgt op het inschrijfformulier op de site de mogelijkheid om een voorkeur op te geven om met vriendjes of vriendinnetjes in het groepje te komen. Ieder groepje bestaat uit 10 tot 12 kinderen. De begeleiders van de groepjes zijn jongere vrijwilligers tussen de 15 en de 25 jaar oud. Over het algemeen staan er twee en maximaal drie begeleiders op een groep.
De begeleiders zijn onderverdeeld in clustergroepen. De clustergroepen bestaan uit de begeleiders van drie of vier groepen. Zij hebben per cluster een organisatielid als aanspreekpunt tijdens de week. Binnen deze clustergroepen wordt bijvoorbeeld aan het eind van de dag gezamenlijk geëvalueerd, zodat we de kindervakantieweek steeds meer kunnen perfectioneren. Ook kunnen de begeleiders bij hun clusterleiding terecht bij calamiteiten en/of ongevallen, want alle organisatieleden zijn in het bezit van een EHBO diploma. Op deze manier ontstaat er een duidelijke en goede communicatie onderling en werken we als een geoliede machine.

Invulling kindervakantieweek

  • De eerste dag worden de groepen bekend gemaakt. Ouders mogen blijven tot bekend is in welk groepje hun kind zit. Op dat moment is er even tijd en ruimte om kennis te maken met de begeleiding van uw kind en daarna is het tijd om afscheid te nemen. Als u nog verdere vragen hebt kunt u bij de clusterleiding van uw kind terecht. De clusterleiding is een lid van de organisatie, wie dit is voor uw kind wordt op maandagochtend bekend gemaakt. Op deze manier kunnen de kinderen lekker aan de slag en staan de organisatieleden u verder te woord.
  • Wij verwachten de kinderen elke dag tussen 09:45 en 10:00 ’s morgens op locatie. De locatie per dag wordt voorafgaand aan de week via de mail en/of op de website bekend gemaakt (afhankelijk van het weer).
  • Wij verwachten dat de kinderen aan het einde van de dag om 16:00 worden opgehaald of dat ze zelf naar huis fietsen. Om 15:45 zijn ouders welkom om nog even de sfeer van de dag te kunnen proeven.
  • Wij verwachten dat u uw kind iedere dag zelf een lunchpakketje meegeeft. Wij zorgen wel voor genoeg ranja door de dag heen.